Leren liefhebben samen met anderen

Het belangrijkste in ons leven is liefde. Omdat God liefde is, en omdat Hij ons gemaakt heeft om lief te hebben. Daarom is liefhebben de allerbelangrijkste les die God ons hier op aarde wil leren. Jezus zegt dat de hele Bijbel in twee leefregels samengevat kan worden: Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart... en heb uw naaste lief als uzelf. Dit boek is geschreven om je daarbij te helpen.

We zijn er van overtuigd: als je het uit hebt, zul je het jammer vinden dat je het alleen hebt gelezen. Wat zou het effect kunnen zijn als je dit boek samen met andere gemeenteleden leest? Als je samen gedurende 40 dagen dit boek leest en wekelijks een moment neemt om met elkaar over de inhoud van gedachten te wisselen? Als je je ervaringen met elkaar deelt en voor elkaar gaat bidden. Als je samen mag leren wat het betekent om God en onze medemens(en) lief te hebben. En zou het niet nóg mooier zijn als gedurende die periode ook de prediking aansloot bij dit thema, en niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen en tieners met ditzelfde thema bezig zouden zijn? Ook dit is mogelijk.

40 dagen "Hart voor Mensen"

Wat werkt dat eigenlijk uit in een gemeente?
Lees hieronder wat ervaringen van mensen die in hun gemeente de campagne hebben gevolgd.

 • "Het boek raakt mijn hart, laat me nadenken over mijn relatie met mijn kinderen, mijn partner, maar ook dat ik het niet alleen hoef te doen. God is bij me en wil me helpen. Tof om dit te kunnen delen in de kleine groep en hier "ontnuchterd" te worden."
 • "In onze groep is er een enorme openheid. Daardoor voelen we een grote onderlinge verbondenheid. Ik ben heel dankbaar voor deze campagne. Ook de preken hebben me aangesproken."
 • "Binnen de groep nieuwe contacten opgedaan met daarbij ook nieuwe inzichten. De verbondenheid in de groep is gegroeid en een gevoel van één zijn met en bij de Vader. Samen bidden voor moeilijke en blijde zaken."
 • "GAAF om met redelijk onbekende mensen zo diepgaand en levensveranderend te spreken over zulke van wezenlijk belangzijnde vragen."
 • "Het boek houdt ons/mij een gigantische spiegel voor. Alleen al door hier bewuster mee om te gaan geeft je vrijheid om te handelen."
 • "Het boek helpt je ook met problemen in je leven die al geweest zijn. Gods Geest werkt ook duidelijk door dit boek heen."
 • "Een mooi boek. Praktisch, waardevol, leerzaam voor in de groep of samen met je man. Zo'n campagne is voor herhaling vatbaar. God zij alle eer."
 • "Waardevol om samen dit project te doen. Openheid in de groep. Praktisch en eerlijk."
 • "Ik vind het zo'n fijn boek! Zo praktisch ook! We lezen het zoveel mogelijk hardop aan tafel. Iedereen kan meegenieten."
 • "Ik ben God dankbaar dat ik de laatste tijd erg aan het veranderen ben. De mensen zien het aan me. Ik groei en dat is fijn. Daar heeft God deze campagne ook voor gebruikt!"
 • "Te gek. Heerlijk om zo samen met Gods dingen bezig te zijn, een geweldige groep, veel openheid en gezellig. En ik ervaar dat we samen weer een stapje verder zijn gegroeid in ons geestelijke leven."
 • "Ik ben dankbaar. Ik heb veel geleerd. Ik hoop dat we in de toekomst nog beter begrijpen wat Gods bedoeling is met ons leven."
 • "Tijdens deze campagne heb ik een geweldige ervaring gehad. Ik betrapte een inbreker in mijn auto, maar hij ontkwam toen we de achtervolging inzetten. Mijn boosheid zorgde ervoor dat ik niet kon slapen. Toen dacht ik aan Hart voor Mensen en heb God gevraagd hem te vergeven.. Daarna heb ik heerlijk rustig geslapen en mijn wrokgevoelens waren weg."
 • "Ik zat in een nieuw gevormde gespreksgroep. Het was spannend en vernieuwend om bezig zijn met onbekende mensen die God liefhebben en elkaar."
 • "Deze weken geven me de moed om nu eindelijk de dingen gaan doen waarvan ik eigenlijk al lang wist dat ik ze moest gaan doen. Geen uitstel meer, maar aanpakken!"