Trainers

Om trainer te kunnen zijn van de AC cursus heb je minimaal zelf de cursus doorlopen als deelnemer en heb je het Train de Trainer seminar gevolgd. Voel je vrij om materiaal te bestellen en met je kennis en inzicht aan de slag te gaan.

Naast bovengenoemde minimale voorwaarden om trainer te kunnen zijn, gaan we ook een groep trainers samenstellen die in principe bereid zijn en beschikbaar zijn om de AC-cursus in andere kerken te faciliteren. Deze trainers zijn ervaren in het geven van een training (wat dus veel meer is dan alleen lesgeven) en hebben zelf de nodige ervaring in evangelisatie, het voeren van evangeliserende gesprekken en alle andere facetten die in de AC cursus aan de orde komen. Zij kunnen mensen enthousiasmeren en meenemen in een ontwikkelingsproces door recente ervaringen te delen.

Iedere gemeente die een AC cursus wil laten verzorgen in de eigen gemeente door een externe trainer, kan dit kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We gaan dan samen op zoek naar een trainer in de betreffende regio en stemmen samen de data af waarop de cursus gegeven zal worden.

Zelf trainer worden?
Wij zoeken nog AC-trainers die in overleg beschikbaar zijn. Ben jij iemand die in grote lijnen aan bovenstaande schets voldoet? En ben je beschikbaar om in overleg elders een cursus te geven? Maak je dan bekend bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We gaan in de komende twee jaar bouwen aan een netwerk van trainers in ons land.

Huidige beschikbare trainers
Albert van Kampen (Noord West Nederland)
Hans Bergstra ( noordelijke provincies)
Ruud van Delft (midden en West Nederland)
Jan Baan (landelijk)

Belangstelling?
Wanneer er voldoende belangstelling is wordt er een seminar georganiseerd voor een zogenaamde Trainerslicentie voor de cursus Aanstekelijk Christen. Iedereen kan daar aan deelnemen, maar voorwaarde is wel dat je zelf de cursus eerst doorlopen hebt bij een ervaren trainer. In de Trainerslicentie wordt namelijk niet de hele cursus doorgenomen (dat is gezien het tijdsbestek onmogelijk)

Het programma van deze dag bestaat o.a. uit:

  • het bespreken van de randvoorwaarden waaronder een cursus AC het best gegeven kan worden
  • mogelijkheden, hobbels en valkuilen waar je als trainer mee te maken krijgt
  • het bouwen van een missionaire gemeente
  • gebruik van de materialen, de leeswerkopdrachten en de bespreking van de praktische opdrachten
  • het bespreken van het proces waar deelnemers doorheen gaan en hoe deelnemers het beste kunnen worden geholpen bij het nemen van de drempels.

Heb je belangstelling voor deelname aan dit seminar voor een Trainerslicentie, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zodra er voldoende belangstelling is, gaan we met behulp van de datumprikker een dag kiezen waarop we dit seminar gaan aanbieden.