Stichting Connect & Grow

Samen Beter is een onderdeel van Connect & Grow. Connect & Grow (voorheen PurposeDriven) bestaat uit een kleine groep mensen, die een aantal jaren geleden in aanraking kwamen met het gedachtegoed van Rick Warren. Ze bezochten diverse conferenties in Saddleback Church en begonnen de principes die ze daar leerden toe te passen in hun eigen gemeente.

Toen in juni 2003 het boek "Doelgerichte Gemeente" in het Nederlands werd uitgegeven (Medema) werd daarna in september 2003 de eerste Purpose Driven conferentie in Nederland georganiseerd. Sprekers waren David Beer (Europese directeur PDN), Walt Brouwer en Orlando Bottenbley. Zo'n 700 mensen bezochten deze eerste conferentie. In december 2003 werd het boek "Doelgericht Leven" in het Nederlands uitgegeven en dat werd een enorm succes. Inmiddels is de 22e druk al van de persen gerold, en heeft het boek een nieuwe titel gekregen: "Waarom leef ik hier op aarde?". Al voor het 14e jaar, sinds de introductie, worden rondom deze materialen 40 dagen campagnes georganiseerd.

Sinds 2015 heten wij Stichting Connect & Grow. Wij maken deel uit van een internationale beweging van meer dan 110.000 kerken in 160 landen. Het gemeenschappelijke element van deze kerken is dat zij voor hun gemeenteopbouw als uitgangspunt kiezen voor de vijf doelen die worden afgeleid van het Grote Gebod en de Grote Opdracht in de Bijbel. Zowel kerken met reformatorische, evangelische als charismatische achtergrond blijken zich goed te kunnen vinden in de opzet van Connect & Grow. Dat blijkt o.a. uit het toenemende aantal kerken wat acties als de 40 dagen "Waarom leef ik hier op aarde?" organiseren. De Stichting Connect & Grow wordt niet ondersteund vanuit Amerika , maar is financieel afhankelijk van giften en de marge van de verkoop van materialen. Wilt u eens een kijkje nemen op de hoofdsite van Connect & Grow, surf dan naar www.connectandgrow.info. Als u contact op wil nemen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar het kantoor; telnr. : 0184-653412. Speciale websites voor de 40 dagen campagnes zijn onder andere: www.waaromleefikhieropaarde.nl en www.hartvoormensen.com