Trainers

Om trainer te kunnen zijn van de Samen Beter Bouwen cursus, heb je minimaal zelf als deelnemer de cursus doorlopen bij een ervaren trainer en heb je het Train de Trainer seminar gevolgd. Voel je vrij om materiaal te bestellen en met je kennis en inzicht aan de slag te gaan.

Naast bovengenoemde minimale voorwaarden om trainer te kunnen zijn, gaan we ook een groep trainers samenstellen die in principe bereid en beschikbaar zijn om de SBB-cursus in andere kerken te faciliteren. Deze trainers zijn ervaren in het geven van een training (wat dus veel meer is dan alleen lesgeven) en hebben zelf de nodige ervaring in gavengerichte gemeente-opbouw. Je weet hoe je zgn. groei-gesprekken met deelnemers kunt voeren na afloop van de cursus. Je hebt inzicht welk profiel het beste aansluit bij een bepaalde bediening in de plaatselijke gemeente. Je hebt of een Bijbelschool /theologische opleiding gevolgd of op een andere manier voldoende inzicht gekregen met betrekking tot de interpretaties van geestesgaven binnen verschillende theologische stromingen. Daarnaast kun je deelnemers enthousiasmeren en meenemen in een ontwikkelingsproces door recente ervaringen te delen.

Iedere gemeente die een SBB cursus wil laten verzorgen in de eigen gemeente door een ervaren trainer, kan dit kenbaar maken via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We gaan dan samen op zoek naar iemand in de betreffende regio en stemmen samen de data af waarop de cursus gegeven zal worden. De kosten bedragen inclusief gebruik audiovisuele materialen en reiskosten € 125,- per dagdeel. Bij afstanden van meer dan 200 km vragen we een kleine aanvullende bijdrage in de reiskosten. Ben jij iemand die in grote lijnen aan bovenstaande schets voldoet? En ben je beschikbaar om in overleg elders een cursus te geven? Maak je dan bekend via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je graag een ‘on the job’ training zou willen hebben of anderszins opgeleid wilt worden om deze cursus te gaan geven, kun je dat ook kenbaar maken. We gaan in de komende twee jaar bouwen aan een netwerk van SBB-trainers in ons land.

Belangstelling
Wanneer er voldoende belangstelling is wordt er een seminar georganiseerd voor een zogenaamde Trainerslicentie voor de cursus Aanstekelijk Christen. Iedereen kan daar aan deelnemen, maar voorwaarde is wel dat je zelf de cursus eerst doorlopen hebt bij een ervaren trainer. In de Trainerslicentie wordt namelijk niet de hele cursus doorgenomen (dat is gezien het tijdsbestek onmogelijk)

Het programma van deze dag bestaat o.a. uit:

  • het bespreken van de randvoorwaarden waaronder een cursus AC het best gegeven kan worden
  • mogelijkheden, hobbels en valkuilen waar je als trainer mee te maken krijgt
  • het bouwen van een missionaire gemeente
  • gebruik van de materialen, de leeswerkopdrachten en de bespreking van de praktische opdrachten
  • het bespreken van het proces waar deelnemers doorheen gaan en hoe deelnemers het beste kunnen worden geholpen bij het nemen van de drempels.

Heb je belangstelling voor deelname aan dit seminar voor een Trainerslicentie, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zodra er voldoende belangstelling is, gaan we met behulp van de datumprikker een dag kiezen waarop we dit seminar gaan aanbieden.