Train de Trainer seminar Gavengerichte GemeenteOntwikkeling

touch icon sbb

 

 

 

 

 

Het programma SamenBeterBouwen is een hulpmiddel dat een plaatselijke gemeente kan helpen om haar leden te begeleiden naar een bij hen passende taak of bediening. De ervaring laten zien dat veel kerken en gemeenten dat ideaal wel in hun visie hebben omschreven, maar in de praktijk worstelen om dat gestalte te geven. Soms wordt er een hulpprogramma bij gebruikt, wat echter in de praktijk lang niet altijd uitwerkt wat ervan verwacht wordt. Door allerlei omstandigheden wordt na verloop van tijd geaccepteerd dat het niet lukt, en gaat men weer op de oude voet verder. De oude voet bestaat in de regel uit het bekendmaken van vacatures, vergezeld van een appel om je beschikbaar te stellen.

Het programma SamenBeterBouwen is een structurele andere aanpak om ervoor te zorgen dat ieder gemeentelid een plaats vindt om dienstbaar te zijn. Niet zomaar een plaats, maar een bediening waarin hij/zij datgene wat God hem/haar toevertrouwd heeft, zo goed mogelijk kan ontwikkelen tot opbouw van de gemeente.

Voor wie overweegt om dit SBB-programma in zijn of haar gemeente ook te gaan gebruiken, is er binnenkort weer een train de trainer dag. Op deze Train de Trainer dag komen de volgende zaken aan de orde:

- hoe het programma gebruikt kan worden om de visie van uw gemeente te realiseren.
- wat is de plaats van SBB binnen het totaalpakket van de lokale gemeente.
- Het doorlopen van de lessen uit het werkboek/ opbouw en tijdsindeling.
- Hulpmiddelen/ powerpoint, leesboek.
- Do’ en don’ts , valkuilen tijdens het lesgeven.
- De follow-up na afloop van de cursus.

De training is geschikt voor iedereen die overweegt om in de toekomst met dit programma de gemeente te gaan werken. Op deze dag ontvangt u een deelnemerswerkboek en twee bijbehorende leesboeken.

Maximaal aantal deelnemers : 10
Datum: za. 25 juni 2022
Locatie: regio Gorinchem
Kosten: inclusief materialen en koffie/ thee, soep (excl. lunch): € 60.
(Bij opgave vóór 9 juni 10 euro korting)

Na afloop ontvangen de deelnemers een licentie waarmee ze de benodigde materialen kunnen bestellen.

Opgave door een berichtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw NAW-gegevens en het bankrekeningnummer waar we het verschuldigde bedrag vanaf mogen schrijven..
Zie voor aanvullende informatie: https://connectandgrow.info/samen-beter-bouwen

Contact

Stichting Connect & Grow
Neerpolderseweg 71A
3381 JR GIESSENBURG

e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel. : 0184-653412